torsdag 22 september 2011

Virkad mössa

Istället för att bara klaga över bilderna så kan jag ju faktiskt berätta om mössan jag virkat också.. =)


Garnet är Crisp. Kommer inte ihåg vilket märke som gör det. Jag har haft det hemma ett tag nu men inte riktigt vetat vad jag ska göra av det.

Men gubben min ville ha en ny mössa och vad passar bättre till det än ett gosigt garn?Jag började med 3 luftmaskor, sedan 10 fasta maskor.

Därefter 2 maskor i varje maska.

Sedan ökad jag med 10 maskor för varje varv. Någon gång då och då tog jag och gjorde ett varv utan ökningar, eftersom jag inte ville att mössan skulle bli så kantig.

När jag gjort ökningarna färdigt så började jag med enkla varv utan ökningar. Efter ett tag insåg jag att detta skulle bli väldigt tråkigt, så jag växlade från fasta maskor till halvstolpar.

Har nu virkat så långt att jag kan vika upp nederkanten så att öronen får lite mer täckning. Blir nog kanske till att fodra den med svart fleece också, har inte riktigt bestämt mig om det än.

Kommer nog bli fler mössor i höst tror jag. Skulle själv behöva en eftersom jag för tillfället inte har någon mössa. Tur då att man alltid kan virka en precis som man vill ha den!

2 kommentarer:

  1. "jag började med 3...." - sen hängde jag inte alls med dära... "2 maskor i varje maska" ????? :P nää de där med virkning e nog inte min grej *you know me!* Superfin mössa!! Kramar C, Önskar C!!

    SvaraRadera