onsdag 17 oktober 2012

Ragnhilds äppelkaka

Lyckades hitta några äpplen till som inte blivit dåliga. Det absolut sista av årets skörd. Känns tråkigt att det är över och även om jag är aningens less på äpplen så längtar jag ändå till nästa år!

Receptet till den här kakan hittade jag i bloggen Linnéas Skafferi. Har ni inte kikat in där tidigare så tycker jag att ni ska göra det nu, där finns många bra recept och vackra bilder. Mycket ögonmums med andra ord.




Ragnhilds äppelkaka

Du behöver:

1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
50 gram smör
2 äpplen
strösocker och kanel

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda ner vetemjöl och smör i äggsmeten. Rör ihop och häll i en smord och bröad brödform. Skala och skiva två äpplen och tryck ner i formen. Strö över socker och kanel.

Grädda i ugnen på 180 grader i 30-40 minuter.

Den här kakan innehåller väldigt lite ingredienser, går fort att göra och smakar helt gudomligt ljuvligt!

Testa att göra den nu vettja! Och gå in på Linnéas blogg och kika lite, ni kommer inte bli besvikna.. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar