fredag 2 maj 2014

Ett måste sen när löven kommit

Nu längtar jag riktigt till sommaren för jag vill pyssla med löv. Än så länge lyser dessa med sin frånvaro, men det är på g bland träd och buskar.

Jag hittade en beskrivning på hur en gör skelettlöv, och jag ska testa det här! En kokar löven i vatten och bakpulver, och på nåt sätt så tappar de då färgen.


Bilden och beskrivningen hittade jag HÄR! Den är på engelska med är ändå lätt att följa med i. 

3 kommentarer:

  1. Helena Söderholm27 oktober 2015 21:20

    Hej.Jag försökte mej på detta häromdagen,total katastrof! Även efter att jag bodde i USA i 15år visste jag inte vad Washing soda var på svenska. Efter ett antal sökningar förstod(?)jag att kaustiksoda var detsamma,ha ha Ack vad jag bedrog mej! Mätte upp som beskrivningen så och inom 1minut välde ett gigantiskt kaustiksodamoln ur kastrullen(det var en stor kastrull),över hela min relativt nya hällspis, flödade ohejdat ner för alls spisens sidor även in i ugnen. Kastrullen gick åt skogen. Känner mej som en jubel idiot! Om du hittar washingsoda någonstans får du gärna höra av dej. Fram till dess gör jag som innan och letar löv i skogen,dom är inte perfekta och det är också en skönhet isej. MVH Helena

    SvaraRadera
  2. @Helena Washing Soda är Natriumkarbonat, Na2CO3 ;) förstår att det blev galet explosionsartat med kaustiksoda :)

    Kaustiksoda är Natriumhydroxid, NaOH.

    SvaraRadera