söndag 2 mars 2014

Kokt torsk med äggsås

Idag blev det ordentlig mat. Sån som lägger sig i magen som ett värmande täcke och gör att hela världen känns lite lite bättre. Sån mat som ger en mättnadskänsla som slår allting annat. Ja, helt enkelt sån mat som gör en lite lyckligare.

Jag talar ju självklart om hederlig gammal husmanskost. Just denna dag blev det kokt torsk med äggsås och potatis.

Självklart ska jag inte undanhålla er läsare en sån underbar måltid. Därför kommer här receptet så att ni själva kan bli lite lyckligare.

Kokt torsk med äggsås och potatis



Ingredienser:

400gram Torsk. Jag tog ett fryst block, funkar utmärkt.
2st fiskbuljongtärningar

Sås:
3 ägg
2 msk mjöl
2dl mjölk
1dl grädde
1dl fiskbuljong
salt
vitpeppar
2msk dill

Gör så här:

Tina fisken och skär upp den i bitar.

Koka äggen hårdkokta och hacka dem fint.

Blanda 2 fiskbuljongtärningar med 1,5liter vatten i en kastrull. Dra igång lite värme under kastrullen, så att buljongtärningarna löser sig.

Vispa ihop mjölet med lite av mjölken i en kastrull. När du fått en slät smet så tillsätter du resten av mjölken och grädden. Ta en dl vatten från kastrullen med buljongtärningarna och häll i såsen. Låt koka upp och koka några minuter. Krydda med salt och vitpeppar, tillsätt dillen.

Koka upp vattnet med buljongen i. Lägg i fisken. Låt koka i 2 minuter och ta sen upp den, helst med hålslev.

Lägg äggen i såsen och rör om.

Servera tillsammans med kokt potatis.

Ät och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar