onsdag 20 februari 2013

John Kørner

Ja, det kom en fråga om vem som målat tavlan jag visade i förra inlägget. Först tänkte jag bara skriva en liten notis om vem som gjort den, men sen insåg jag att denna underbara konstnär förtjänar ett eget inlägg!

Mannen som målat tavlan heter John Kørner. Han föddes i Århus, Danmark, 1967 och lever och arbetar i Köpenhamn.

Han använder mycket färg och har en väldigt ledig stil när han målar. Det är mycket flytande färger och han målar väldigt sällan ansikten.

Jag skrev tidigare att jag älskar ljus, och just ljus är något som är väldigt igenkännande i hans tavlor. I vissa verk ser det nästan ut som att det finns bakgrundsbelysning. Det är starkt framträdande, och det nog också en bidragande orsak till mitt intresse för honom.

Jag älskar alla hans tavlor, och skulle gärna kunna äga flera stycken utav dem. Alternativt lära mig att måla som han, det skulle kunna fungera det också. Jag blir som förtrollad utav hans målningar och älskar vad dem gör med min sinnesstämning. Jag kan aldrig vara nedstämd eller arg om jag ser ett av hans verk.. =)

Här är några exempel på tavlor han gjort, som jag känner extra starkt för.

Frisland After Rain

A Parallell Museum

Blue Grass

The Guide


Men när jag första gången stötte på John Kørner, så var det när jag såg bilden jag visade i förra inlägget. Tavlan han ritat och som heter She is guiding him.


1 kommentar:

  1. Vilket bra inlägg med en kort presentation och hans målningar är verkligen superfina. Älskar The Guide.
    Denna konstnär måste jag kolla in lite mer.
    //jonna d

    SvaraRadera