tisdag 21 juni 2011

Värma Liten

Att ge bort och att virka är två saker som ligger mig varmt om hjärtat. Och kan jag då ge bort virkade saker, som hjälper en liten människa i nöd, ja, då kan jag ju inte låta bli.

Husmorsskolans blogg blev jag tipsad om projektet Värma Liten.

I inbördeskriget i Kongo är det många, många kvinnor som råkar illa ut. Våldtäkter har blivit ett massförstörelsevapen.

En del av de här kvinnorna får hjälp på Panzisjukhuset, som leds av dr Denis Mukwege och som har fått mycket stöd från Sverige genom åren. På Panzisjukhuset föds också många barn, och det är dem vi vill hjälpa.

Barnen på Panzisjukhuset behöver mössor som skydd mot nattkyla och solsken, de behöver filtar och de behöver kläder i största allmänhet.
Dagen, Libris och PMU samlar in handstickade och handvirkade babymössor, babyfiltar och koftor hela sommaren. Vi ser till att de kommer direkt till Panzisjukhuset och kan lova att de verkligen blir till stor nytta där.

Vill du vara med och hjälpa till?

Sticka eller virka i storlekar från nyfödd och upp till ett år.
Sticka eller virka i garn som är lätt att tvätta för hand(inte ullgarn som filtar ihop sig) och tänk på att det inte riktigt är vinterkläder som behövs.

Sticka sådant som du gärna skulle ge bort till en ny liten människa i din närhet, så blir säkert en mamma i Kongo lika glad som en mamma här!

Posta det du (och eventuellt din grupp) gör till

Dagen – Värma liten
105 36 Stockholm

och lägg gärna en lapp med namn och adress. Vill du berätta något om dig eller er så blir vi glada!
Skickar du paketet så att det är framme före den 15 augusti så kommer dina saker med i den första sändningen.
Självklart kommer jag att hjälpa till!

1 kommentar:

  1. Tusen tack för hjälpen med att sprida information om Värma liten! Hoppas att du kommer på någon bra modell att virka.
    Hälsningar från
    Kyrkkaffe-Anna

    SvaraRadera