tisdag 7 juni 2011

Tisdag igen!!

Tisdag och dags för ett symöte hos Husmorsskolan!

För nån vecka sen var jag i grannstaden med en väninna och shoppade lite. Min shopping hade jag lovat skulle hållas till ett minimum, enbart examensskor till pojkarna och kanske nåt litet till mig.

Det löftet höllt jag inte alls nå länge. När vi satt och åt lunch såg jag att det låg en garnbutik rakt över gatan från restaurangen. Sa, både högt och inom mig, att jag inte skulle gå in där. Jag skulle inte handla nå garn så jag behövde inte gå in. Jag hade inte råd att lägga pengar på det så det fanns ingen anledning till att gå in.

Självklart gick jag in. Vad annars? Jag har ett beroende och är inte rädd för att erkänna det. Garn är min drog.

Den här gången var det dock tur att jag gick in! Jag hittade nämligen en rea-korg, och i den låg det ett helt underbart flerfärgat garn för 8 kr nystanet. Kunde jag ju inte låta bli att nappa på. Så jag blev 8 nystan garn rikare där.. =) Har redan provvirkat en figur med det, och det var helt underbart att virka med!






       <--- Helt underbart garn!










Efter det for vi in på Myrornas en sväng. Jag tänkte se om jag kunde hitta grönt tyg, påslakan, lakan eller gardiner som jag ska använda till att virka en trasmatta till köket. Hittade inget sådant. Men jag hittade däremot en massa garn i en riktigt hemsk låda. Alla garner låg huller om buller och var intrasslade i varandra. Var ju riktigt hemskt att se.

Tyvärr var det inte de bästa garnerna i världen. Hade hoppats på att hitta nån riktigt fin färg, eller ett mjukare garn. Men icke då! Jaja, helt bortkastat var det väl inte. Jag for därifrån med ett flertal garnnystan. Jag hittade även ett grönt filttyg för 20 kr. En jättestor bit! Hade tänkt använda det till innesulor på virkade tofflor. Är lite skönare att gå på är stolpar och fasta maskor.










Självklart har jag virkat även denna vecka. Den här gången har det blivit dinosaurier från Mia Bengtssons bok Virka roliga amigurumis. Jag tänkte bara provvirka en för att se om jag klarade det. Sen fick en av mina systrar se den på bild, och undrade om jag kunde göra två till hennes söner. Klart jag kan det! Så det har varit mitt projekt senaste veckan, Dinosaurier.




Ja, jag har även börjat klä i taveldukar i  tyg och ullfill. Ska spänna gummiband över dem som man sen kan fästa foton i. Men det kommer nog som ett inlägg till nästa veckas symöte!


Vill ni veta vad de andra duktiga medlemmar i syföreningen har haft för sig under veckan. Gå in och kolla HÄR!

4 kommentarer:

 1. Vilka söta dinosaurier! Och vad lyckat med det flerfärgade garnet. Alltid härligt att garnfynda! Låter spännande med tavlorna...

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 2. hej=) kul att du gillar mitt garn, kan knappt vänta att börja sticka utav det! synd att jag har en dela andra projekt som bara måste avslutas först...
  supersöta dinosar förreseten =) kram på dig

  SvaraRadera
 3. Jättefina dinosaurier. Jag har också mönster till dinosaurier men har inte hunnit virka dem än.

  SvaraRadera
 4. Jo han är grymt nöjd över traktorn! Dom är ju underbart söta dom där gubbarna! kram på dig lillasyster!

  SvaraRadera