Helt underbara och spröda syltkakor. En kaka som spricker sönder och smälter fullständigt i munnen.
Man måste dock dricka något till. Det är en kaka som kräver lite vätska vid intagandet.
Receptet räcker till ca 25-30st.
Du behöver:
125 gram smör
3 msk socker
½ ägg
2,5 dl potatismjöl
Sylt
Gör så här:
Rör ihop smöret och sockret. Blanda i ägget och rör tills det blandats. Rör sen ner potatismjölet.
Dela upp degen i små kulor, tryck sedan ner ett finger i varje kula och fyll fördjupningen med en klick sylt.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 175 grader.
Ta ut, låt svalna och börja ät! Ja, eller så kan du vara lite tråkig och stoppa dem i en burk och ta fram dem när det kommer främmande eller liknande. Jag lägger då min röst vid det första alternativet.
Oj oj de där verkar goda, undra om jag kan trolla bort ägget? (jag äter ju inte det) Karin
SvaraRadera