måndag 22 april 2013

Syltkakor

Helt underbara och spröda syltkakor. En kaka som spricker sönder och smälter fullständigt i munnen.

Man måste dock dricka något till. Det är en kaka som kräver lite vätska vid intagandet.





Receptet räcker till ca 25-30st.
Du behöver:

125 gram smör
3 msk socker
½ ägg
2,5 dl potatismjöl

Sylt

Gör så här:

Rör ihop smöret och sockret. Blanda i ägget och rör tills det blandats. Rör sen ner potatismjölet.
Dela upp degen i små kulor, tryck sedan ner ett finger i varje kula och fyll fördjupningen med en klick sylt.

Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 175 grader.

Ta ut, låt svalna och börja ät! Ja, eller så kan du vara lite tråkig och stoppa dem i en burk och ta fram dem när det kommer främmande eller liknande. Jag lägger då min röst vid det första alternativet.

1 kommentar:

  1. Oj oj de där verkar goda, undra om jag kan trolla bort ägget? (jag äter ju inte det) Karin

    SvaraRadera