tisdag 2 april 2013

Lillys filt

Till slut får ni äntligen se den! Den hann bli färdig i tid, skönt nog, och mottagaren var mycket nöjd med den.

Jag känner mig otroligt stolt, jag tror nog att det är den finaste filt som jag virkat hittills.

Eftersom jag inte kan virka små figurer just nu, utan få nöja mig med filtar, så var min tanke i början att eftersom jag bara kan virka filtar, ska jag virka den bästa och snyggaste filten någonsin!Den är virkad i dubbelvirkning, vilket gör att den är tjock och gosig och passar bra att ligga på.

Den är virkad i två olika garn, det blå är Magic Light från Ice Yarn. Det skickade jag efter från Yarn Paradise. Det gröna är Himalayan Mercan, vilket jag köpte från tradera.

Mönstret till löven hittade jag hos Tant Grön. Dem är virkade i ett bomullsgarn som jag tror är från Järbo. Jag kommer inte ihåg och jag har inga etiketter kvar.. =)  Jag har för mig att det hette något med 3/4.

Fåglarna är frivirkade, men jag ska se om jag inte kan komma på hur jag gjorde och lägga ut mönster på dem sen. Dem var väldigt roliga att göra och går nog använda till mycket. Även där använde jag bomullsgarn.Fjärilarna hittade jag mönster till på 365 saker att slöjda. Ett lite krångligt mönster första gången, men när jag väl hade gjort en fjäril så förstod jag hur jag skulle göra. Jag kommer nog att använda det mönstret fler gånger.Molnen är virkade i ett vitt garn som jag hittade i gömmorna, ingen aning om vad det är. Dem är frivirkade och är gjorde i halvcirklar som jag sytt ihop och virkat en kant runt om. Fast jag har bara sytt och gjort kanten, själva cirklarna är virkade utav min vän Moa som ställde upp och hjälpte till när jag insåg att tiden inte skulle räcka till.Filten var väldigt rolig att göra, och jag tycker nästan att det är lite trist nu när den är färdig och borta. Blir lite tomt här hos mig då. Men jag tröstar mig med att världens sötaste och goaste lilla systerdotter Lilly ligger på den, och jag hoppas att hon får mycket glädje av den!

Ja, det var min filt det. Och även mitt bidrag till veckans symöte hos Husmorsskolan. Kika dit vettja och kolla på vad dem andra har för sig i veckans symöte!

8 kommentarer:

 1. men OJ vilken fin. får man lov att ta efter idén??? väntar mitt tredje barn och har funderat vad jag ska göra för filt denna gången... denna idén är ju underbar... inte kopiera men som sagt idén!!!:-)

  min mail är madelene-blomberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken filt!!!
  Så himla fin och välarbetad. Har aldrig sett något liknande.
  //jonna d

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar filt! Vilken inspirationskick!

  SvaraRadera
 4. Jättefin filt, vilket arbete. Förstår att de känns tomt när man lagt ner sig själ i ett arbete, jag känner så oxå ibland med visa projekt som ja lagt lite extra kärlek på :)

  SvaraRadera
 5. Åh vilken fin filt!
  Vilket arbete med alla detaljerna!!

  SvaraRadera
 6. Wow vilken häftig och annorlunda filt! :)

  SvaraRadera