tisdag 6 december 2011

Julkalender - Lucka 6

Idag blir det ett mönster på engelska.

Jag har det översatt till svenska, och väntar på att få tag i den som gjort mönstret så jag kan höra med denne om jag får lägga ut det mönstret. Men innan det sker så får ni hållas med originalet.. =)

Snöflinga!

För att komma till mönstret, klickar ni HÄR!!

Mönstret ser jättekrångligt ut, men börja att virka på det och ta beskrivningen lite allteftersom. Med hjälp av bilden och lite tålamod så klurar man ut hur det ska vara. Och efter den första är det ju riktigt svårt att inte göra fler!

När ni virkat en flinga, så tycker jag att ni ska ta å stärka den, för då kommer den verkligen till sin rätt.

För att göra det så värmer ni upp 4.5 dl florsocker och 1.5 dl vatten i en kastrull, tills det blivit helt klart. Låt det svalna en stund och lägg sedan ner snöflingorna. Se till att dem blir ordentligt genomdränkta av sockerlösningen och krama sen ur dem lite med fingertopparna.

Efter det så är det bara att hitta en bra yta att spänna upp dem på. Gärna en som är lätt att torka av eftersom det blir lite kladdigt. Själv har jag en frigolitbit med plastfolie på som fungerar alldeles utmärkt..=)

Låt det torka helt, sen knyter ni fast en tråd och hänger upp den. Eller nålar upp den i en gardin. Eller.. Ja, det finns många användningsområden!


Engelska virktermer:


st – stitch – maska
ch – chain – luftmaska
sc – single crochet – fast maska
hdc – half double crochet – halvstolpe
dc – double crochet – stolpe
tc – triple crochet – dubbelstolpe  
sl st – slip stitch – smygmaska
back loop – bakre maskbåge
2 sc tog – 2 single crochet together – 2 fasta maskor tillsammans
dec – decrease – minska
inc – increase – öka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar