tisdag 2 augusti 2011

Symötestisdag

Tisdag, och ännu ett symöte på Husmorsskolan Cybersyförening. Har varit ett par veckors uppehåll för mig när det gäller symöten, jag har helt enkelt lagt virkandet på hyllan ett tag. Allt jag virkat har blivit järnspikar och till slut gav jag upp och gav mig själv en liten paus.

Men nu, nu är jag igång igen!

Min första egenhändigt gjorda figur, alltså gjord med eget mönster och allt, har börjat komma till livet. Ska bli en liten... ja, jag vet faktiskt inte helt. Jag siktar på en häst, men vi får se vad det slutar på!Virknålen som syns på bilden är förresten det senaste av mina virkrelaterade köp. Har ännu inte riktigt vant mig vid den, är ju van vid min gamla. Det är en riktig trotjänare som borde gått sönder direkt jag plockade ut den i förpackningen. Den viker sig om man råkar ta i lite, är för smal för att gå att hålla i ordentligt och den har en mörk färg så den har en tendens att försvinna hela tiden!

Jag skulle bara köpa några säkerhetsögon, vilket blev många säkerhetsögon, men när jag såg att dem även hade dessa ergonomiska virknålar så slog jag till på en sån också!Jag har även använt upp nästan allt min flerfärgade Svarta fåret Babygarn som jag hade hemma. Var ju ett garn jag hittade superbilligt på en rea, och det har jag gjort leksaker, amigurumis och Värma Liten mössor utav. Men något som jag ännu inte virkat är nånting till mig själv! När nu garnet sakta men säkert sinade så tänkte jag att jag ju lika gärna kunde passa på. Så nu har jag bara något varv kvar på en sjal till mig själv, den kommer passa fint till hösten, och till mig, jag älskar nämligen att ha starka färger på mig. Mönstret till sjalen hittade jag Här. Det är ett riktigt enkelt och lättvirkat mönster faktiskt.

Önskar bara att jag hade en kamera som kunde återge färgerna ordentligt, dem är betydligt starkare i verkligheten.

Sen så håller jag på med ett annat projekt (självklart!) där jag försöker komma på ett mönster till babytofflor. Är nästan färdig med det första, och jag undrar om det finns någon därute som kan tänka sig provvirka efter det mönstret sen när det är färdigt? Gärna någon som har barn eller känner nån med små barn, så att jag får veta hur dem fungerar att ha på. Är som sagt inte helt färdig med mönstret än, men det närmar sig slutet nu!

Nån som kan tänka sig att provvirka sen?


Idag har det dock inte blivit mycket virkning, inte för mig iallafall. Däremot har jag lärt äldsta pojken att virka. Han var riktigt snabb på att snappa upp hur man gjorde, och spenderade sen flera timmar med att sitta och knåpa på med det. Känns så trevligt att få föra virkningen vidare, och jag hoppas att han fortsätter med det. Men han har ju sett allt som jag har virkat, och allt som man kan virka om man bara tränar lite, så just nu är han väldigt taggat till att fortsätta.


Ossian virkar.Ja, det var vad jag har pysslat lite med under veckorna som gått, har ju inte blivit så mycket som det brukar bli, men det börjar vända och snart kommer jag inte göra annat än att virka och pyssla!

Kika in på husmorsskolans blogg och kolla vad dem andra har gjort också!!

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att göra egna mönster. Jag provvirkar gärna och har syskonbarn som kan prova.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vad roligt att du är tillbaka igen! Superfin sjal! Har själv funderat på att göra något liknande i vinter... Bra att du länkade till mönstret du använt!

  Jätteskoj att du börjat skapa egna mönster! Visst är det himla kul? Jag kan gärna tänka mig att provvirka när jag har tid!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera