Gjorde en marmelad idag.
Ville ha något att ha på sconesen och är lite less på apelsinmarmelad. Hade lite blåbär kvar från skogspromenaden i början av veckan, och vinbär har jag ju plockat i mängder.
Därför gjorde jag en marmelad med det, och la till lite vaniljpulver.
Så här gjorde jag:
0.5 dl röda vinbär och blåbär. (Jag hade ungefär hälften av varje, men det smakar väldigt mycket blåbär då)
1 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl syltsocker
1.5 tsk vaniljpulver
Koka ihop bären, hälften av sockret och vaniljpulvret. Låt det koka på mellantemperatur i ca 5 minuter.
Tillsätt resten av sockret och koka kraftigt i 2 minuter.
Häll upp i burkar och låt svalna.
Jag kan tala om att det blir väldigt, väldigt gott. Är smaker som riktigt gifter sig med varandra! Kommer passa utmärkt till nästa sconesfrukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar