tisdag 4 oktober 2011

En otroligt kreativ vecka

Den senaste veckan har nästan nått rekord vad gäller påbörjade projekt.

Allt började i tisdags. Jag gick in på Yarn Paradise och skulle bara kika lite på deras garnrea. En timme senare hade jag beställt 48 st nystan!! Nästan allt är i ett slags fleecegarn som heter thin chenille, och detta är numera mitt nya favoritgarn.

Jag beställde kl 12 i tisdag, och kl halv 2 dagen efter kom paketet. Det hade då skickats från turkiet. Snabbaste leveransen jag varit med om i mitt liv tror jag. Kostnaden var inte särskilt stor heller. 8 kr nystanet hamnade jag på, med frakt och allt. Bara garnet kostade 20-26 kr/8 nystan. Klart värt he!Sen dess har jag virkat, klurat, virkat och klurat lite till. För jag vill göra så mycket, och även om jag nu har hur mycket nytt garn som helst så verkar det alltid finnas för lite.

Jag har då börjat på en filt i limegrönt och djupblå, helt underbara färger som gör att man blir glad så fort man ser dem. Jag använder ett mönster som jag hittade hos Händer på Haga. Dem kallar det för farmorsrutan. Mönstret är hur kul som helst att virka, blir som inte tråkigt direkt som så många andra filtrutemönster lätt blir.

Jag virkar med dubbla trådar så det blir en riktigt tjock och gosig fleecefilt.

Som vanligt så är ju färgåtergivningen lite trist...


Har även börjat på en annan filt, med enkla trådar, i brunmelerat och grönmelerat. Fast den beräknar jag lite mer tid på, får bli ett sånt projekt som jag kan göra när jag inte har annat för mig.. =)
Jag är även med i en tävling hos Amigurumi i Fokus, så en liten solrosgubbe har sett dagens ljus hos mig i veckan!


Jag hoppas att jag vinner, skulle vara riktigt trevligt. Röstningen börjar snart skulle jag tro, väntar med spänning. Är du medlem i Amigurumi i Fokus så kan du väl gå in och kika, och rösta.. =)En liten neonorange häst håller också på att växa fram under virknålen. Den ska bli en present åt en kompis dotter. Tror nog att den blir väldigt uppskattad.. =)
Men inte tar det slut där inte!! Idag fick jag för mig att börja på en liten hund i det brungråmelerade fleecegarnet. Den blir liten, men väldigt söt. Har ingen bild att visa, eftersom jag inte kommit så långt.

Jag håller även på att klura lite på en sjal i ett garn jag köpte på tradera.Men har inte klurat färdigt än så det får nog ligga och fresta mig en liten stund till.
Ja, det var det mesta den här veckan. Jag har även gjort lite annat, men det får vara dolt för tillfället. 

Vill till sist tipsa på en välgörenhet som jag just nu virkar till. Jag hittade bloggen Ge Lite Tröst. Dem som startat bloggen samlar in saker till Lillängen. Det är ett boende här i Sverige för barn som av någon anledning inte kan bo hemma. Vissa är jättesmå när dem kommer dit och dem är i stort behov av saker som kan trösta. Gosedjur, djur att leka med, snuttefiltar, nappar, ja, allt som kan skänka ett barn lite trygghet och tröst.

Eftersom jag inte längre orkar virka några fler hjärtekatter, och Värma Liten projektet gav mig mersmak, så kommer jag haka på det här med allt jag är värd. 

Att virka, sticka, sy eller pyssla fram en liten filt eller ett djur att leka med är ju så lätt, och kan ge så mycket!

Gå in på bloggen och läs ni också! Kanske har ni något i gömmorna som ni kan skänka. 

Hjärtekattsprojektet om något visade mig just hur starkt sammanbundna hantverksbloggarna är, hur mycket vi kan åstadkomma, så sprid det gärna vidare på er egen blogg.

Så, nu har ni läst vad jag har gjort (om ni orkat hela vägen vill säga), nu tycker jag att ni ska kika på vad de andra i Husmorsskolans Nya Syförening har hittat på för något!

6 kommentarer:

 1. Vilken energi! Och jag håller med - snacka om snabb leverans.Otroligt. Ska bli kul att se de färdiga filtarna - jättefina.

  SvaraRadera
 2. Åh, den där garnsidan måste jag spana in! Jag känner för övrigt igen det där med påbörjade projekt..man kan liksom inte hejda sig!

  SvaraRadera
 3. Oj vad mycket härligt garn du fått tag på, billigt och snabbt må jag säga, det måste jag kolla upp.

  Ska också kolla upp, "ge lite tröst", tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Vilken energi och skaparglädje. Någon annalkande galenskap kan du inte hinna med. Fleecegarn måste vara jättemjukt och skönt.

  SvaraRadera
 5. Jag kunde inte låta bli att beställa garn jag också..Det blev ca 2,5 kg (!) garn för 470 kr. Helt galet! Tack igen för tipset. Nu återstår att se om min leverans är lika snabb :)

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset om Yarn paradise. La en beställning igår och fick mitt garn idag (mindre än ett dygn senare). Blir spännande att se vad det blir av allt garn (köpte 56 nystan...).

  SvaraRadera