tisdag 17 maj 2011

Symöte - Men var har bilderna tagit vägen?

Tisdag igen, och dags för symöte på Husmorsskolan.

Jag har som vanligt lyckats igen med att glömma ta bilder, och att missa minneskortet till kameran!

I veckan som gått har jag virkat färdigt en bebifilt av Emes rutor, ett mönster som Husmorsskolans bloggerska tipsade om. Helt underbart lätt att virka! Precis som jag vill ha det. Jag gjorde ett bakstycke av en fleecefilt som jag köpte billigt. 19 kr för en fleecefilt ger ju mycket tyg att använda. Speciellt som jag inte hittade något fleecetyg i den röda färg jag ville ha.

Jag är i vilket fall enormt stolt över filten. Galet färgglad och mjuk och gosig. Den togs emot väl av den blivande modern också. MEN, så glömde jag ju helt bort att ta en bild av den innan jag gav bort den *umpf*

Men jag tog några bilder i mitten av arbetet, tyvärr så är min kamera lite kass så färgerna blir konstiga. Trist.
Jag virkade även ett par små converse till lilla bebin som ska ha filten, som hon kan ha nu under de kalla försommarkvällarna här uppe. Ja, när hon behagar komma. Men förhoppningsvis får jag ett sms inatt som säger att en ny liten ängel kommit till världen. Två veckor försenad, men bättre sent än aldrig eller hur?

Virkade converse var mycket lättare att göra än jag trodde, och jag komma att göra många, många fler såna framöver. Jag följde det här mönstret som jag hittade på pysselkiisens blogg.

I övrigt så har det mesta bestått av att virka hjärtekatter i mängder, är inne på min fjärde nu. Har anmält mig som stödvirkade, får se om dem behöver någon mer, för jag tycker dem är jätteroliga att virka.

Dem har jag åtminstone tagit några bilder på. Här är den första katten som yngsta pojken fick döpa. Den heter Edvin Hjerta.I veckan ska jag göra färdigt hjärtekatten jag håller på med. Efter det ska jag ta en paus i kattvirkandet och testa att hitta/hitta på ett mönster till virkade converse i vuxenstorlek. Hittar jag det inte, eller lyckas hitta på nåt, så får det bli vanliga virkade tofflor. För nu vill jag faktiskt virka något till mig själv! Ja, förutom disktrasor....


"Vissa ser saker som de är, och säger, ’Varför?’ Jag drömmer om saker som aldrig funnits och säger, ’Varför inte?’"
– George Bernard Shaw

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken produktiv virk-vecka du haft! Jätteroligt att höra att du gillar Emes rutor och också väldigt kul att se dem flerfärgade! Själv har jag bara gjort enfärgade hittills... Måste experimentera med fler färger framöver:)

  Heja på med katterna!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. Det är typiskt att man glömmer att ta kort. Jag har också gjort ett par små Converse som jag gav bort och höll på att glömma ta kort på. Jag fick göra det när vi var på kalaset. Vad fin katten är.

  SvaraRadera